Stavanger avas

stavanger avas

Det viser seg at spyleren gjør det godt på både bil og båt også. Spesielt har vi sansen for den justerbare dysen, som klarer seg best rundt 20 grader, mens 60 grader blir litt tam for litt tøffere vask, og heller passer bedre for å skylde av eller bløtlegge overflater.

Til terrassen bruker vi 15 graders dysen, og med tradisjonelle mm terrassebord passer bredden på denne dysen ypperlig til å ta ett og et bord i slengen. Etter å ha prøvd denne modellen fra AVA i noen dager, må vi «bøye oss i hatten» som vi populært sier det her i Enebakks dype skoger.

Den norske nykomlingen viser at det er gode muligheter for nytenkning innen dette området, spesielt når det kommer til praktisk løsninger rundt slange og lanse.

En av de beste tingene med denne maskinen er slangetrommelen, som følger deg innenfor 90 graders område når maskinen står med fronten rettet mot deg.

Dette kombinert med en smart veltebøyle gjør at du enkelt kan dra ut slange mens du jobber uten at du trenger bekymre deg for at maskinen velter fordi du blir litt ivrig. Samtidig så har maskinen flotte løsninger for å feste pistol, lanse og dyser sammen, som ved hjelp av en skrumekanisme gjør hele lansen fast og fin. Og med en hendig krybbe du kan legge den fra deg mellom slagene, og samtidig redusere problemer med tette dyser.

Vasker du mye bil vil du i tillegg trolig legge din elsk på skumleggeren som følger med. Denne er like enkel som den er velfungerende, hvor du altså kan skru vanlige flasker rett på pistolen og vaske i vei. Maskinen har en god motor som gir godt med trykk og vannmengde, hvor våre målinger i tillegg viser at den er støysvak.

Med over liter i timen vil du ha noe vann og trykk til å gå løs på de aller fleste underlag, hvor vi fikk meget gode resultater på alt vi lot P80 Master prøve seg på. Det aller meste med denne maskinen virker godt gjennomtenkt og vel utført, og det eneste vi savner er en skikkelig løsning for å feste strømkabelen til maskinen. Til prisen du betaler får du rett og slett en helt rå høytrykksvasker — som etter vår mening setter standarden for hva en høytrykksspyler burde være.

Ikke alle vil legge kroner i en høytrykksspyler: Sjekk ut vår samletest av maskiner til rundt halve prisen ». Lar deg låne dem kostnadsfritt i to dager. DNB-kundene raser på bankens Facebook-sider. Skylder 32 millioner bare til banken. Men kan nykomlingen yppe seg med de etablerte produsentene? Nesten veltesikker Hjulene på maskinen er store og enkle å trekke med seg. Med denne bøylen er det vanskelig å velte maskinen. Også vannfilteret er laget for å tåle en støyt.

Smart slangetrommel Og nettopp trommelen er en av funksjonene som produsenten virker å ha viet mye tid og tanke. Dette var virkelig en funksjon som fungerer godt i praksis, og du må omtrent gå bak maskinen før trommelen slutter å følge etter deg Samtidig står maskinen så støtt at du fint kan trekke ut slange uten at maskinen velter også sideveis. Trommelen er noe av det vi liker veldig godt med denne maskinen. Den kan vri seg inntil 90 grader til sidene, og følger med det etter deg. Tre forskjellige dyser Det følger med tre ulike dyser i esken.

Rotor, justerbar og fast 15 graders dyse. Den justerbare dysen har et hendig lys du kan bruke for å vaske og se hvor du spyler samtidig. Meget god skumpistol Skumpistolen kan justere mengden såpe direkte på pistolen. Dette er en prototype og kan avvike noe i utseende fra den som kommer i esken. Pistolen kan skrus rett på flasker som har standard størrelse gjenger. For eksempel denne flasken på én liter. Støysvak spyler som gir mye vann Som i vår stortest , tester vi også denne modellen for støy og vannmengde.

Etter 20 sekunder hadde maskinen gitt fra seg godt over 3 liter med vann. Topp vaskeresultat på alle underlag Under testperioden har vi vært igjennom flere ulike underlag og utfordringer: Skummet dekker godt og henger lenge.

En god oppskrift på en bedre bilvask. Oppsummering Etter å ha prøvd denne modellen fra AVA i noen dager, må vi «bøye oss i hatten» som vi populært sier det her i Enebakks dype skoger. Ava P80 Master er rett og slett en helt rå maskin. Hus og hjem Høytrykkspylere.

Slangetrommel med følgefunksjon Meget gode løsninger for festing av pistol, lanse og dyser Følger med tre ulike dyser Den justerbare dysen har lys Skumpistolen er meget bra Leverer rikelig med vann Støysvak Firestemplet motor som gir jevnt og solid trykk Nærmest veltesikker Store hjul gjør den enkel å trekke med seg Smart krybbe som lar deg legge fra deg lansen langt unna bakke og skit Meget godt vaskeresultat på alle underlag Lansen kan forlenges med et enkelt grep.

Burde hatt en bedre løsning for oppbevaring av strømkabelen. AVA p80   Les mer. Pris fra 5 butikker: Få beskjed når prisen går ned. Sammenlign Se spesifikasjoner Se prishistorikk. Jeg bruker lite data: Bytt til Komplett ». Gå til Chilimobil ». Clas Ohlson starter gratis utlån av elverktøy Lar deg låne dem kostnadsfritt i to dager.

Electrocompaniet er konkurs Skylder 32 millioner bare til banken. For min del måtte hun gjerne gå med neg­le­lakk, men jeg ønsket å skåne henne mot all hetsen. Men Emil sto på sitt. Datteren min har alltid vært sterk, men hun har måttet tåle mye. Folk glaner og de prater, men hun går med hevet hode, sier Bente.

Jeg tenkte at det er jo bare et plagg. Før brydde jeg meg mer om de som hvisket og kommenterte, men nå bryr jeg meg ikke om dem lenger.

De som mobbet meg i oppveksten, bruker jeg heller ikke krefter på å bebreide. De får leve sitt liv, så lever jeg mitt. Og heldigvis har jeg hele tiden hatt en liten gjeng av trofaste jentevenner, og vi har det utrolig fint sammen, forteller Ava Leana.

Det er både kvinner og menn, jenter og gutter som kommer med stygge kommentarer. Men særlig menn har en tendens til å la seg provosere av Ava Leanas fremtoning. En gang opplevde jeg å få en øl kastet i ansiktet av en åring på et utested i Stavanger. Men jeg tørket bare ølet av meg og gikk videre, det er ikke jeg som har et problem, påpeker hun.

Å være kjønnsforvirret på en liten øy midt i bibelbeltet i Roga­land var krevende. Ava Leana tror hun ville hatt en lettere oppvekst i Oslo. Nesten så lenge hun kan huske, lurte hun på hvorfor hun ikke likte noe av det de andre guttene drev med.

Helt i begynnelsen av tenårene valgte hun å kalle seg bifil, for hun kjente at hun var tiltrukket av gutter, men noen år senere valgte hun å definere seg som homofil, men også det kjentes feil. Etter en stund med denne merkelappen, valgte hun å kalle seg androgyn transseksuell, som betyr en person med både feminine og maskuline trekk, men som ønsker å beholde sitt nåværende kjønn. Men noe skurret fremdeles.

Og til slutt var det ingen vei utenom enn å stå frem som det hun egentlig hadde visst inni seg lenge: Hun var født i feil kropp. Hun var kvinne i en mannskropp. Og dermed falt det meste på plass. Å skifte navn ble første skritt i prosessen mot å bli det kjønnet hun hele tiden har følt seg som.

Nå føles det som om hun aldri har vært noen ­annen enn Ava Leana. Nå venter en fem år lang prosess med hormonbehandling og kjønnsbekreftende operasjoner på Rikshospitalet.

Det er nok vanskelig for folk som er født i riktig kropp å skjønne hvor mye lidelse det innebærer å ha feil kropp. Hele dagen blir jeg minnet på at jeg er en kvinne stengt inne i en guttekropp. Jeg bruker lang tid på å fjerne skjegg og legge sminke.

Og det hjelper at det ytre er mer i samsvar med den jeg føler meg som innvendig, men fremdeles er jeg jo ikke i mål. Folk tror kanskje dette handler om å kle seg ut, å ta seg godt ut. Og ja, jeg liker å være velstelt og velkledd, men for meg handler dette om noe mye dypere enn utseende, forteller hun.

Ava Leana har begynt å blogge, og vil regelmessig skrive om alt hun nå skal igjennom. Men hun ønsker ikke å lage en kommersiell blogg, selv om interessen for de få innleggene hun har skrevet, har vært stor. For meg er det viktig å skrive bare når jeg har noe viktig på hjertet, ikke når jeg har laget meg en god clubsandwich, og slik kommer jeg til å gjøre det fremover også.

Å hjelpe andre i samme situasjon er målet mitt, for det er mange som sliter. Hele en av fire transseksuelle begår selvmord. Det er ufattelig mange. De som gir opp, er ofte mennesker som ikke opplever støtte fra sine egne foreldre en gang, forteller Ava Lea­na. Hun mener det fins altfor lite kunnskap om emnet blant folk i dag. Mellom 25 og 30 transseksuelle får behandling ved Rikshospitalet hvert år. Nåløyet er trangt, og der hvor det er mulig, ønsker sykehuset at foreldrene er tett involvert i prosessen.

Det må ikke være den minste tvil hos pasienten om at han eller hun ønsker kjønnsbekreftende behandling. Men bare fem prosent har en så stor grad av uoverensstemmelse at de definerer kroppen sin som feil, påpeker Bente og Ava Leana.

Ava Leana har også blitt grundig utredet av psykolog før hun fikk innvilget behandling. På eget initiativ tok hun der­etter kontakt med lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad for å få veiledning i pro­sessen. Hen - som er pronomenet Benestad vil bli omtalt med - har også autorisasjon til å skrive ut testosteron-blokkere og kvinnelige hormoner.

Jeg spurte da om jeg kunne få ringe hen. Da foreslo Benestad at jeg skrev et brev om livet mitt fra jeg var helt liten og la ved bilder. Og ikke lenge etter fikk jeg svaret: Ava Leana har tatt mange blodprøver for å teste om hun vil tåle hormonbehandling, og om ikke så lenge skal hun gå i gang med testosteron-blokkere.

Disse vil stoppe videre mannlig utvikling. Deretter skal hun gå på østrogen i fem år. Da vil hun mellom annet utvikle bryster og få mer fett rundt hoftene.

De kjønnsbekreftende operasjonene vet hun ikke når skal gjennomføres, men hun skal til Rikshospitalet i november til kirurgisk vurdering. I tillegg til å forandre kjønnsorganene, blir det ofte foretatt andre justeringer.

Blant dem som får kjønnsbekreftende behandling som kvinner, må en del operere kjevepartiet for å få et mer feminint ansikt. Noen må også justere nese og hårfeste, og få brystimplantater for å få store nok bryster. Adamseplet må også skyves lenger inn. Først når prosessen er ferdig vil Ava Leana få et kvinnelig personnummer.

En interesseorganisasjon for trans­­sek­suel­le arbeider med å få endret dette, slik at nummeret kan end­res tidligere. For slik det er nå, vil Ava Leana ikke kunne søke seg inn på skole som kvinne, men fremdeles måtte bruke personnummeret som er registrert på Emil, og følgelig bli skrevet inn som gutt.

Det er ingen øvre aldersgrense for kjønnsbekreftende operasjoner, men ingen starter denne behandlingen før de er myndige. Likevel kan helt små barn få begynne med testosteron-blokkere. Ava Leana har tenkt mye på hvor mye enklere livet kunne blitt om hun også hadde fått startet med testosteron-blokkere før puberteten. Hun gleder seg over hver eneste som får behandling, og særlig de som har slitt et langt liv i feil kropp.

Hun er så utrolig elegant, og ser i hvert fall 20 år yngre ut enn hun er i virkeligheten.

..

ANAL ESCORT GIRL OMEGLE PORN

: Stavanger avas

NAKENE DAMMER ITALIAN ESCORT 709
Nakne voksne damer norske jenter nakne Porno norwegian eskorte damer norge
Stavanger avas 339
Stavanger avas Til konfirmasjonen stilte hun i rosa dress, og Emil var tidlig i tenårene da hun sextreff stavanger turvenn no å gå med negle­lakk, sminke og jentetopper offentlig, stavanger avas. Hun så ut som en gutt, for hun ble kledd og klippet som en gutt, og omgivelsene forventet at hun oppførte seg som en. Slangetrommel med følgefunksjon Meget gode løsninger for festing av pistol, lanse og dyser Følger med tre ulike dyser Den justerbare dysen har lys Skumpistolen er meget bra Leverer rikelig med vann Støysvak Firestemplet motor som gir jevnt og solid trykk Nærmest stavanger avas Store hjul gjør den enkel å trekke med seg Smart krybbe som lar deg legge fra deg lansen langt unna bakke og skit Meget godt vaskeresultat på alle underlag Lansen kan forlenges med et enkelt grep. Bente forteller at hun lenge trodde Emil var homofil, men en av søstrene sa tidlig at hun var nokså sikker på at Emil ville skifte kjønn. Før brydde jeg meg mer om de som hvisket og kommenterte, men nå bryr jeg meg ikke om dem lenger. Med denne bøylen er det vanskelig å velte maskinen.
Stavanger avas 725
Det er både kvinner og menn, jenter og gutter som kommer med stygge kommentarer. Med i esken til denne maskinen følger det med en skumpistol, og noe escort bergen norway anal escort det fine med denne er at den har tradisjonelle gjenger på undersiden slik at du kan skru på typiske litersflasker. Tenk deg når hun tar på seg høyhælte sko, da lover jeg at hun synes godt i Stavangers gater, ler mor Bente, stavanger avas. Første gang familien stavanger avas å vise at Emil ikke var helt som de andre guttene, var i forbindelse med seksårsdagen hennes. Den skal ha pluss i boken for store hjul, som gjør den både stabil og enkel å trekke etter seg. Og hun legger ikke skjul på at hun har hatt et behov for å trekke seg tilbake i hjemmets trygge favn.

Tantra bergen sukker dating

BEST ESCORT SERVICE NORSK ESKORTE BERGEN

Og dermed falt det meste på plass. Å skifte navn ble første skritt i prosessen mot å bli det kjønnet hun hele tiden har følt seg som. Nå føles det som om hun aldri har vært noen ­annen enn Ava Leana. Nå venter en fem år lang prosess med hormonbehandling og kjønnsbekreftende operasjoner på Rikshospitalet. Det er nok vanskelig for folk som er født i riktig kropp å skjønne hvor mye lidelse det innebærer å ha feil kropp.

Hele dagen blir jeg minnet på at jeg er en kvinne stengt inne i en guttekropp. Jeg bruker lang tid på å fjerne skjegg og legge sminke. Og det hjelper at det ytre er mer i samsvar med den jeg føler meg som innvendig, men fremdeles er jeg jo ikke i mål. Folk tror kanskje dette handler om å kle seg ut, å ta seg godt ut. Og ja, jeg liker å være velstelt og velkledd, men for meg handler dette om noe mye dypere enn utseende, forteller hun.

Ava Leana har begynt å blogge, og vil regelmessig skrive om alt hun nå skal igjennom. Men hun ønsker ikke å lage en kommersiell blogg, selv om interessen for de få innleggene hun har skrevet, har vært stor.

For meg er det viktig å skrive bare når jeg har noe viktig på hjertet, ikke når jeg har laget meg en god clubsandwich, og slik kommer jeg til å gjøre det fremover også. Å hjelpe andre i samme situasjon er målet mitt, for det er mange som sliter. Hele en av fire transseksuelle begår selvmord. Det er ufattelig mange. De som gir opp, er ofte mennesker som ikke opplever støtte fra sine egne foreldre en gang, forteller Ava Lea­na.

Hun mener det fins altfor lite kunnskap om emnet blant folk i dag. Mellom 25 og 30 transseksuelle får behandling ved Rikshospitalet hvert år.

Nåløyet er trangt, og der hvor det er mulig, ønsker sykehuset at foreldrene er tett involvert i prosessen. Det må ikke være den minste tvil hos pasienten om at han eller hun ønsker kjønnsbekreftende behandling. Men bare fem prosent har en så stor grad av uoverensstemmelse at de definerer kroppen sin som feil, påpeker Bente og Ava Leana. Ava Leana har også blitt grundig utredet av psykolog før hun fikk innvilget behandling.

På eget initiativ tok hun der­etter kontakt med lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad for å få veiledning i pro­sessen. Hen - som er pronomenet Benestad vil bli omtalt med - har også autorisasjon til å skrive ut testosteron-blokkere og kvinnelige hormoner. Jeg spurte da om jeg kunne få ringe hen. Da foreslo Benestad at jeg skrev et brev om livet mitt fra jeg var helt liten og la ved bilder.

Og ikke lenge etter fikk jeg svaret: Ava Leana har tatt mange blodprøver for å teste om hun vil tåle hormonbehandling, og om ikke så lenge skal hun gå i gang med testosteron-blokkere. Disse vil stoppe videre mannlig utvikling. Deretter skal hun gå på østrogen i fem år. Da vil hun mellom annet utvikle bryster og få mer fett rundt hoftene.

De kjønnsbekreftende operasjonene vet hun ikke når skal gjennomføres, men hun skal til Rikshospitalet i november til kirurgisk vurdering. I tillegg til å forandre kjønnsorganene, blir det ofte foretatt andre justeringer. Blant dem som får kjønnsbekreftende behandling som kvinner, må en del operere kjevepartiet for å få et mer feminint ansikt. Noen må også justere nese og hårfeste, og få brystimplantater for å få store nok bryster.

Adamseplet må også skyves lenger inn. Først når prosessen er ferdig vil Ava Leana få et kvinnelig personnummer. En interesseorganisasjon for trans­­sek­suel­le arbeider med å få endret dette, slik at nummeret kan end­res tidligere. For slik det er nå, vil Ava Leana ikke kunne søke seg inn på skole som kvinne, men fremdeles måtte bruke personnummeret som er registrert på Emil, og følgelig bli skrevet inn som gutt.

Det er ingen øvre aldersgrense for kjønnsbekreftende operasjoner, men ingen starter denne behandlingen før de er myndige. Likevel kan helt små barn få begynne med testosteron-blokkere. Ava Leana har tenkt mye på hvor mye enklere livet kunne blitt om hun også hadde fått startet med testosteron-blokkere før puberteten.

Hun gleder seg over hver eneste som får behandling, og særlig de som har slitt et langt liv i feil kropp. Hun er så utrolig elegant, og ser i hvert fall 20 år yngre ut enn hun er i virkeligheten. Mange som kommer ut av skapet etter et liv i feil kropp, kler seg ofte som åringer den første tiden, og det ser sjelden veldig bra ut.

Den fellen har heldigvis ikke Caitlyn gått i, sier Ava Leana. Det siste året har åringen hatt et hvileår etter videregående. Og hun legger ikke skjul på at hun har hatt et behov for å trekke seg tilbake i hjemmets trygge favn. Det har vært mange tunge dager, men nå har hun håp for fremtiden. Frisørutdannelsen kommer hun neppe til å bruke. Drømmen er å jobbe med makeup og parfyme, og som fotomodell. Hun har allerede hatt en del modelloppdrag, og elsker det.

En vanlig dag hjemme går med til å sminke seg og kle seg. Ellers bruker hun mye tid på fotografering og dans. Hek­le liker hun også, og før sydde hun klær, men det gjør hun ikke så ofte lenger. Men Ava Leana kan også hive på seg en treningstights og gå en tur i skogen, helt uten sminke. Storfamilien har reagert ulikt på Ava Leanas forvandling, noen godtar det, andre kaller henne demonstrativt fremdeles for han og Emil.

Men Ava Leana og foreldrene har valgt å ikke bry seg om hva andre mener, og har minst mulig kontakt med dem som er imot prosessen.

Hun er utrolig spent på hva de kommende årene vil bringe, men gleder seg til en dag å kunne møte verden i en kropp som gjenspeiler den jenta hun har vært hele tiden. Denne saken ble først publisert hos Klikk. Helse og livsstil For ett år siden byttet Emil navn til Ava Leana. Heidi Hjorteland Wigestrand - Klikk. Ava Leana liker å kle seg feminint og elegant, og shopping er noe av det kjekkeste hun vet.

Mamma Bente glemmer aldri da vesle Emil sa: Gjemte dukkene Emil skjønte tidlig at hun måtte være forsiktig. Så ble stilen mer og mer androgyn, før hun tok skrittet helt ut. Produsenten har åpenbart en forkjærlighet for bivoksmønster, som er en gjenganger i flere detaljer på maskinen. AVA P80 Master kommer ferdig montert fra fabrikk, og du trenger kun å skru på vannfilteret og hekte slangen på pistolen før du er klar til å vaske.

Den skal ha pluss i boken for store hjul, som gjør den både stabil og enkel å trekke etter seg. Mange kjenner seg sikkert igjen når de bare skal ha ut litt mer slange, og maskinen velter i det du prøver å trekke ut en ekstra meter.

Med P80 Master skal du virkelig gå hardt til verks for å fremprovosere dette. Spyleren har nemlig en egen veltebøyle over vanninntaket, som du kan trekke ut ytterligere.

Med bøylen helt ute kan du trekke med en kraft på rundt 10 kilogram før den velter, hvilket i praksis betyr at du ikke vi velte denne maskinen ved vanlig bruk så lenge slangetrommelen peker rett mot deg. Og nettopp trommelen er en av funksjonene som produsenten virker å ha viet mye tid og tanke. Her er det festet på en aksling som lar deg vri den rundt 90 grader, som gjør at den følger etter deg om du går rundt med slangen.

Dette var virkelig en funksjon som fungerer godt i praksis, og du må omtrent gå bak maskinen før trommelen slutter å følge etter deg. Samtidig står maskinen så støtt at du fint kan trekke ut slange uten at maskinen velter også sideveis.

Slangen som følger med er stålarmert og måler 10 meter når den er helt utstrekt. Dette er en slangetype som tåler mye håndtering og bruk, og får ingen knekker i seg over tid.

Samtidig er den veldig «død» når du bruker den, slik at du unngår mye tvinn og krøll på slangen. Det følger også med godt med strømkabel, men maskinen har av en eller annen grunn ingen egen mulighet for å surre den sammen etter bruk. Det skal etterhvert vise seg at dette er et av de få manglene vi klarer å finne ved maskinen. Det går likevel greit å surre kabelen rundt håndtaket på maskinen, men som sagt: Her kunne de kostet på seg en bedre løsning.

Kjøper du deg en P80 Master følger det med tre ulike dyser i esken: En roterende variant for de tyngste oppgavene, en 15 grader fast dyse  samt en justerbar dyse. Sistnevnte lar deg variere mellom 20 og 60 grader, og i tillegg har den en liten lykt på siden som gjør at du ser enklere når du for eksempel spyler i hjulbuene på bilen din.

Noe av det vi liker godt med denne maskinen er hvordan du kan skru sammen pistol, lanse og dyser på en skikkelig måte. Ved hjelp av store «muttere» kan du skru sammen alt skikkelig slik at hele systemet virker veldig fast og fint under bruk. Foran på lansen kan du i tillegg trykke inn en knapp og vri tuppen til siden for å trekke den ut slik at lansen blir enda 40 centimeter lenger. En funksjon som er hendig om du for eksempel vasker huset, hvor du slipper å løfte armene mer enn nødvendig — og du kan jobbe med kortere bevegelser.

En annen liten finesse er «krybben» på toppen av håndtaket til selve maskinen, hvor du kan legge fra deg lansen horisontalt. Dermed slipper du å få unødvendig skit i dysene.

Skal du vaske bilen med høytrykksspyleren så er en skikkelig skumpistol noe som gjør jobben enklere og bedre. Fordelen er at skummet blir hengende på bilen, og på den måten lar såpen jobbe lenger før du skylder av — samtidig som den ikke tørker ut like fort som om du bruker en vanlig såpelegger.

Med i esken til denne maskinen følger det med en skumpistol, og noe av det fine med denne er at den har tradisjonelle gjenger på undersiden slik at du kan skru på typiske litersflasker. Og på den måten få godt med såpe tilgjengelig. Samtidig så har denne pistolen justeringen av blandingen rett på pistolen.

Om du vrir til smilet dukker opp på justeringen har du rundt 4 prosent såpeblanding, mens det litt mer fortvilede ansiktet indikerer at du ligger rundt 20 prosent blanding. Sjekk på såpen du skal bruke, så står ofte blandingforholdet til det du skal bruke såpen til. Denne skumpistolen gjør virkelig jobben sin. Den legger et tykt lag med skum som henger godt med såpen vi brukte WashKing Diamond Active Foam, hvis du er  veldig interessert. Med en liter fremme på tuppen av lansen blir det litt tungt å holde lansen i full lengde, men siden vi kan korte ned lengden, eller skru skumleggeren rett på pistolgrepet, gikk det greit.

Som i vår stortest , tester vi også denne modellen for støy og vannmengde. Med rotordysen på viser målingene våre 62 dB fra én meters avstand, som er et par desibel lavere enn de beste vi hadde i samletesten. I vannmengdetesten vår ser vi at etter 20 sekunder viser målingene at maskinen gir fra seg ml med vann. Det betyr at maskinen gir oss liter i timen, altså bittelitt mer enn hva den lover.

Under testperioden har vi vært igjennom flere ulike underlag og utfordringer: Alt fra betong til trevirke, bil, båt og hus. Også steinmuren i oppkjørselen fikk gjennomgå. Maskinens firestemplede motor har jevnt og godt trykk, og kombinert med riktig dyse for underlaget og rikelig med vann, blir resultatene med denne maskinen meget bra. På betong, stein og asfalt viser rotordysen seg som en råtass, og du skal være litt varsom selv på de hardeste underlagene.

Men her får du nok krefter og vann til å gjøre skikkelig vei i vellinga. Det viser seg at spyleren gjør det godt på både bil og båt også. Spesielt har vi sansen for den justerbare dysen, som klarer seg best rundt 20 grader, mens 60 grader blir litt tam for litt tøffere vask, og heller passer bedre for å skylde av eller bløtlegge overflater.

Til terrassen bruker vi 15 graders dysen, og med tradisjonelle mm terrassebord passer bredden på denne dysen ypperlig til å ta ett og et bord i slengen. Etter å ha prøvd denne modellen fra AVA i noen dager, må vi «bøye oss i hatten» som vi populært sier det her i Enebakks dype skoger. Den norske nykomlingen viser at det er gode muligheter for nytenkning innen dette området, spesielt når det kommer til praktisk løsninger rundt slange og lanse.

En av de beste tingene med denne maskinen er slangetrommelen, som følger deg innenfor 90 graders område når maskinen står med fronten rettet mot deg. Dette kombinert med en smart veltebøyle gjør at du enkelt kan dra ut slange mens du jobber uten at du trenger bekymre deg for at maskinen velter fordi du blir litt ivrig.